De Punk Parklet Roadshow komt naar je toe deze nazomer

The Lab of Thought en Greenwheels zetten in op leukere dingen dan stilstaande auto's 

 

Met 9 miljoen auto's in privébezit wordt er in Nederland heel veel ruimte bezet gehouden voor en door stilstaande auto's. En dat is raar, want de straat is er toch voor iedereen, niet alleen voor autobezitters? Om dit aan te kaarten tourt Greenwheels, samen met stichting the Lab of Thought en de 'Punk Parklet' in september door het land. 

Deze week: Op zaterdag 19 oktober komt Punk Parklet naar Rotterdam! Kom tussen 12:00 en 15.00 uur langs de Greenwheels-locatie op de Aert van Nesstraat 60. Scan de QR-code op de locatie en ontvang € 10 rijtegoed. Zo krijg je korting op je volgende rit!

Het kan ook anders

The Lab of Thought en Greenwheels vonden elkaar in hun gedeelde ergernis en besloten er iets aan te doen. Om inzichtelijk te maken hoe de straat (weer) benut kan worden voor leukere dingen, ontwikkelde Lab of Thought met ondersteuning van Greenwheels de Punk Parklet: een pick-up truck die voldoet aan alle eisen voor de weg, maar die uitgeklapt kan worden er als sociale hub juist kan bijdragen aan de buurt, in plaats van alleen plek te ontnemen. Michiel Cuppen, CEO Greenwheels: “Met de Punk Parklet Roadshow laten zien hoe het ook anders kan. We creëren zo bewustwording bij auto-eigenaren en gemeenten. De Punk Parklet draagt daarmee bij aan de missie van Greenwheels om 'buurten leefbaarder te maken’.

 

Grote Punk Parklet Roadshow

In september tourt de Punk Parklet pick-up door heel Nederland en doet daarbij Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam aan. Waar hij komt, brengt de wagen sociale interactie en draagt ‘ie bij aan een levendige buurt waar kan worden gespeeld en buren samen gezellig kunnen genieten van het nazomerzonnetje. Stichting Lab of Thought bedacht en ontwierp de Punk Parklet. “Via educatie en uitdagende real-life experimenten zetten wij mensen aan het denken over hun mobiliteitsgedrag. De Punk Parklet Roadshow is zo’n experiment en we hopen dat het Nederlanders gaat inspireren om bijvoorbeeld bij hun gemeente aan te sturen op een meer sociale inrichting van de buurt. Maar óók anders naar hun eigen autogebruik te kijken en vaker het OV te nemen of op deelvervoer over te stappen,” zegt Marco te Brömmelstroet, Academic Director bij Lab of Thought.

 

Meer over de actie is te vinden op de social media-kanalen van Greenwheels:

- LinkedIn

- Instagram

- Facebook 

- X