Jouw Greenwheels-auto’s krijgen een upgrade

 

We gaan aan de slag met de deeltechniek in al jouw 2.800+ auto’s. Dat betekent dat het kastje met toetsen in het dashboardkastje – ook wel boordcomputer genoemd – verdwijnt. In plaats daarvan vind je straks enkel een houder voor de sleutel en tank-/laadpas in jouw auto. Dankzij de upgrade van onze deeltechniek gaat alles voortaan ook via de app, zoals het openen en sluiten van de auto’s. Hier lees je hoe we ervoor zorgen dat je nóg sneller en slimmer op pad gaat.

 

Wanneer is jouw auto aan de beurt?

 

Omdat het een grote operatie is, upgraden we niet alle auto's in één keer. We starten deze zomer en zullen hier zeker meer dan een jaar mee bezig zijn.

 

Wanneer de auto’s in jouw stad aan de beurt zijn, ontvang je hierover een e-mail. Hebben alle auto’s in je omgeving een upgrade gekregen? Ook dan laten wij je dat weten.

Wat is er straks anders?

 

Openen en sluiten

 

Er is geen kaartlezer meer in de auto. Bij het starten en beëindigen van je rit, open en sluit je de auto’s alleen nog via de Greenwheels app – niet met je OV- of Greenwheels-kaart. Gaat de auto niet open of dicht door een slechte internetverbinding? Geen probleem. We vragen je verbinding te maken met Bluetooth om op die manier de auto te openen of sluiten. Lees meer over Bluetooth.

 

Wil je de auto tijdens je reservering sluiten en openen? Dat doe je met de sleutel, indien aanwezig. Heeft de auto geen sleutel, zoals onze nieuwe ID.3? Dan gebruik je de app.

 

Persoonlijke pincode invoeren

 

Je persoonlijke Greenwheels-pincode voer je voortaan direct na het starten van je reservering in via de app. Hiermee opent de auto. In het dashboardkastje vind je voortaan alleen nog de sleutel en tank- of laadpas in de houder aan de linkerzijde. De boordcomputer (het kastje met toetsen) is er niet meer. 

 

De pincode van de tank- of laadpas

 

Zowel de tank- als laadpas zijn nog steeds in het dash­­­boardkastje te vinden, in de nieuwe sleutel- en pashouder. De pincode van de pas vind je in de app. Extra hulp nodig? Bekijk de instructievideo’s voor tanken of laden met Greenwheels.

Hoe herken je Greenwheels-auto's met deze upgrade?

Op straat herken je de auto's, omdat er geen kaartlezer meer achter de voorruit zit. In het dashboardkastje vind je enkel de sleutel en tank- of laadpas in de houder. Er is geen kastje met toetsen meer.

 

In de app en op de website herken je de auto’s aan een speciaal icoontje: de mobiele telefoon. Deze zie je op de kaart en bij de auto-informatie en geeft aan dat jouw auto ‘App-only’ is.

FAQs

 

Heb je vragen over deze operatie? Bekijk onze FAQs.

Waar vind ik de pincode van de tankpas?

De pincode van de tankpas kun je opvragen via de app:

Via de app:

• Kies voor ‘Tanken’ in het ritscherm
• De pincode van de tankpas wordt dan zichtbaar.

Waarom kan ik de auto niet met mijn OV- of Greenwheels-kaart openen?

De komende periode krijgt de deeltechniek in alle Greenwheels-auto's een upgrade. Dankzij de nieuwe deeltechniek is een betere verbinding met je mobiele telefoon mogelijk, daarom is er na de upgrade geen OV- of Greenwheels-kaart meer nodig en is er geen kaartlezer meer aanwezig. Je kan dankzij de upgrade nog meer regelen via de app én ontvangt betere informatie over de status van jouw auto. De Greenwheels-auto's met upgrade open je alleen via de app. Je kunt deze auto's dus niet meer met je OV- of Greenwheels-kaart openen. 

 

Gaat de auto niet open of dicht met de app door een slechte internetverbinding? Geen probleem. We vragen je verbinding te maken met Bluetooth om op die manier de auto te openen of sluiten. Lees meer over Bluetooth.