Greenwheels en Jantje Beton slaan de handen in een voor meer speelruimte!

 

Elke Greenwheels-deelauto haalt 14 privéauto’s van straat. De ruimte die hierdoor vrijkomt kunnen we anders inzetten, denk bijvoorbeeld aan groenvoorziening of speelruimte. Een gezamenlijke missie waarin Greenwheels en Jantje Beton elkaar hebben gevonden. Want buitenspelen, dat zou overal en elke dag moeten kunnen, toch?

 

Wist je dat meer dan 400.000 kinderen in Nederland niet of nauwelijks buitenspelen? Dat bleek uit de cijfers van het onderzoek dat Jantje Beton dit jaar liet uitvoeren. En dat terwijl buitenspelen juist ontzettend goed is voor de mentale én fysieke gezondheid van kinderen. Daarom zet Jantje Beton zich in voor meer speelplekken in Nederland die toegankelijk, avontuurlijk en bovenal veilig zijn.

 

Helaas is in veel gevallen de straat ingericht voor auto’s en niet voor spelende kinderen. Tijd om hier verandering in te brengen. De transitie naar deelmobiliteit speelt hier een grote rol in. Door auto’s te delen, zijn er namelijk minder nodig. Dit zorgt voor minder auto’s in het straatbeeld en dat betekent: meer ruimte voor kinderen om te spelen. Daarnaast is deelvervoer ook nog eens groener: deelauto-gebruikers rijden minder én pakken vaker de fiets of het Openbaar Vervoer. Hierdoor stoten zij minder CO2 uit en dragen bij aan een beter milieu en de gezondheid van de buurt en haar kinderen.

 

Om te zorgen voor meer ruimte op straat stappen dit jaar ook de mascotte van Jantje Beton en collega’s in een Greenwheels-deelauto. Medewerkers van het goede doel reizen naar projecten en buitenspeelactiviteiten door heel Nederland. Om daar te komen pakken ook zij het Openbaar Vervoer, de fiets of: een Greenwheels. Zo dragen we samen bij aan leefbare buurten waar kinderen weer kunnen buitenspelen.

 

Wil je ook bijdragen aan de missie “Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!”. Kijk wat je kunt doen op www.jantjebeton.nl.  

 

Fotocredits: Jantje Beton