Alles wat je moet weten voor je met Greenwheels gaat rijden
Beginnen met autodelen kan voor sommige mensen een grote stap zijn. Maar dat lijkt alleen maar zo. Twijfel je nog? Of vraag je je af hoe dat werkt, zo’n deelauto? Hierbij een verzameling van onze veelgestelde vragen, zowel op onze eigen website als bijvoorbeeld via Google. En natuurlijk met de enige echte juiste antwoorden.
1. Hoe werkt auto delen met Greenwheels?
De aller-, allerbelangrijkste vraag: hoe werkt Greenwheels? Nou, daar hebben we een hele handige speciale webpagina voor. Maar als je geen zin hebt om naar die pagina te gaan, dan knippen/plakken we het hier wel even voor jou:
1. Je meldt je gratis aan bij Greenwheels, bijvoorbeeld via de app.
2. Via diezelfde app zoek en reserveer je de dichtstbijzijnde deelauto. Tijd om op pad te gaan? Je opent en sluit de auto ook met de app. De autosleutel vind je in het dashboardkastje.
3. Na afloop zet je de auto terug op zijn vaste plekje, plaats je de sleutel terug en sluit je de auto af met de app. Wij zorgen voor de rest en twee keer per maand ontvang je je factuur – alleen als je gereden hebt, natuurlijk.
2. Hoe open je een Greenwheels-auto?
Hoe open je een Greenwheels-deelauto? Dat kan op twee manieren: via de app (verreweg het handigst) of met je eigen gekoppelde OV-chipkaart. Heb je geen OV-chipkaart, dan kun je een Greenwheels-kaart aanvragen om de auto mee te openen en sluiten. Beide kaarten gebruik je als back-up, bijvoorbeeld als je geen internet hebt op je telefoon (denk aan een parkeergarage).
3. Kun je een Greenwheels-auto overal parkeren en achterlaten?
Nee. Alle Greenwheels-deelauto’s hebben een eigen, vaste locatie, te herkennen aan het bord ‘Greenwheels’, ‘Deelauto’ of ‘Autodate’. Soms is het parkeervak ook afgezet met een wit kruis. Op deze locatie vind je de deelauto en moet hij (of zij? 🙃) na je rit ook weer teruggezet worden. Voor deze vaste parkeerplaats hoef je geen parkeerkosten te betalen. Ben je onderweg en parkeer je ergens anders? Dan betaal je zelf wel het gewone parkeertarief. Vergeet de auto niet terug te brengen naar de plek waar je je rit begonnen bent.
4. Waar parkeer je een Greenwheels auto?
Dit is een makkie. Op z’n eigen, vaste locatie onder het bord ‘Greenwheels’ of ‘Autodate’ of ‘Deelauto’. Voor deze vaste parkeerplaats hoef je geen parkeerkosten te betalen. Ben je onderweg en parkeer je op straat of in een garage, betaal je zelf wel het gewone parkeertarief.
5. Wat is eigenlijk een deelauto?
Goeie vraag! Het woord zegt het eigenlijk al: een deelauto is een auto die je deelt met anderen. Auto delen is daardoor het duurzame alternatief voor autobezit, want hoe meer auto’s geproduceerd moeten worden, hoe slechter voor het milieu. Eén Greenwheels-deelauto heeft zo’n 25 bestuurders en wordt gemiddeld 5 uur per dag gebruikt. Daardoor zijn er minder privéauto’s in gebruik, tot wel 14 minder per deelauto!
6. Hoe oud moet je zijn om Greenwheels te rijden?
Iedereen die 18 jaar of ouder is en een geldig rijbewijs heeft, is welkom bij Greenwheels. Sterker nog: hoe meer, hoe beter! Samen maken we het verschil door auto's te delen!
7. Waar staan er Greenwheels auto’s?
Greenwheels is de enige deelautoaanbieder met landelijke dekking. Je vindt onze deel auto’s door heel Nederland: van Abcoude tot Zwolle. In woonwijken en bij NS-stations. Op bedrijventerreinen en bij P+R’s. Zo staat er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Je vindt onze locaties via de kaart.
8. Wat kost het rijden met Greenwheels?
Dat ligt eraan hoe lang en hoe ver je rijdt (je verwacht het niet 😉). Bij Greenwheels betaal je namelijk alleen voor je gebruik: een langere rit naar een verre bestemming is dus logischerwijs duurder dan even snel wat boodschappen halen in een naburig dorp. Kies je voor onze optie ‘Regelmatig’ of ‘Vaak’ dan betaal je een maandfee, waarbij je kilometer- en uurtarief goedkoper zijn. Daarbij krijg je ook een aantal opties cadeau. Zie de tarieven.
9. Kun je een Greenwheels huren voor een dag?
Jazeker! En zelfs ook voor een weekend (tweedaags) of een week! We hebben er speciale voordelige tarieven voor. Check ze hier.
10. Hoe werkt tanken met Greenwheels?
Uiteraard moet er met een brandstofauto van Greenwheels af en toe getankt worden. Als je de auto terugzet, moet de tank van een brandstofauto tenminste voor 1/4 vol zijn. In elke deelauto bevindt zich een tankpas. Hier kan de tankbeurt mee worden betaald. Je betaalt dus zelf niet voor deze benzine. Heb je een elektrische auto gereserveerd? Zet de auto dan altijd aan de lader bij terugkomst.
Een Pro in autodelen!
Ben je nu helemaal op de hoogte? Meld je dan gratis aan via onze app of website en stap vandaag nog in een Greenwheels-deelauto. Heb je toch nog een vraag? Check dan onze FAQ of neem contact met ons op.